+34 972 502 057 / +34 649 859 282 - Carrer Esculapi, 3 - Figueres 17600 (Girona)

1. Si has estat circulant per una autopista o has pujat un port de muntanya, una vegada arribis a la teva destinació, para el motor de 3 a 5 minuts després. Si apagues el motor ràpidament, l’oli pot acumular-se a la turbina i, a causa de la calor generada, es podria carbonitzar.

2. Procura no estar per sota de l’1/4 del dipòsit. Esgotar el dipòsit no és bona idea. Es tracta d’evitar que les impureses del carburant acumulades en el fons no passin al sistema d’alimentació.

3. Revisa el nivell de l’oli. Un nivell molt baix pot provocar avaries al turbo o fins i tot en el mateix motor. Per evitar això, revisa el nivell d’oli cada cert temps i sempre amb el motor fred i en pla.

4. Abans de començar a circular, si el motor està fred, el millor és esperar uns 10 segons a ralentí. Així t’asseguraràs que la bomba d’oli ha tingut el temps suficient perquè l’oli hagi començat a lubricar tot el motor.

5. Canvia el filtre de gasoil cada 60.000 km aproximadament. El filtre de gasoil té un sistema per filtrar la humitat que conté el carburant. D’aquesta manera evitaràs que entrin impureses a la injecció i li provoquin danys.

 

Font: Autofacil