+34 972 502 057 / +34 649 859 282 - Carrer Esculapi, 3 - Figueres 17600 (Girona)

La seguretat viària consisteix en la prevenció d’accidents de trànsit o la minimització dels seus efectes, especialment per a la vida i la salut de les persones, prevenint un possible accident de trànsit.

A l’hora de sortir a carretera, la nostra responsabilitat com a conductors també inclou en anar preparats amb l’equipament necessari en cas d’avaria o accident.

Revisem breument quins elements són obligatoris i d’altres d’aconsellats:

És obligatori l’ús d’una armilla reflectora d’alta visibilitat i homologada, quan se surti del vehicle i s’ocupi la calçada o el voral de les vies interurbanes.

Altres elements que ha de portar obligatòriament al cotxe són: els triangles de pre-senyalització, així com una roda de recanvi o kit per reparar punxades i les eines per al canvi.

Però, a més, per millorar la seguretat del viatge en cas d’alguna incidència, també convé portar altres elements com: les pinces d’arrencada, una llanterna, un mòbil carregat o beguda per evitar la fatiga.

En qualsevol cas, i durant aquesta època de vacances, un dels elements més importants pot ser l’armilla reflectora. L’armilla pot ser de color groc, taronja o vermell, les seves bandes reflectores no han de ser d’amplària inferior a 5 cm i han d’envoltar tot el contorn del cos.

Talleres mecánicos en Figueres

Font: http://revista.dgt.es/